De fruktade och vördade Aghoris

De fruktade och vördade Aghoris. Det finns människor som lever i annorlunda samhällen och på olika sätt

De fruktade och vördade Aghoris
De fruktade och vördade Aghoris

Ibland känner jag för att sjunka in i en indisk Bollywoodfilm. Färgerna, musiken och kulturer som presenteras i dessa filmer kan vara riktigt fascinerande och spännande att se. Vid ett tillfälle kom jag över en indisk skräckfilm om magi, demoner, häxkraft och healing. Filmen hade det där lilla extra inom mediala, och till min förvåning visade sig filmen vara både spännande och lärorik.

Filmen

I filmen får man vid flera tillfällen möta en grupp som kallas för Aghori. De är mästare inom svart magi, ockulta krafter och spådom. Jag hade inte tidigare hört talas om de fruktade och vördade Aghoris och trodde att de var endast filmkaraktärer. Min nyfikenhet väcktes till liv så jag sökte mer information om dem. Det visade sig att de fruktade och vördade Aghoris inte bara var ett folkslag påhittat för en spännande film, utan att Aghoris faktiskt fanns i verkligheten och fortfarande levde och praktiserade sin kult i Indien.

Ordet

Själva ordet Aghori härstammar från sanskrit och betyder ”förskräcklig och avsaknad av mörker”. Aghoris är indiska, heliga män som kallas för ”Sadhus”. Det finns många olika sekter av indiska präster och män som kan spå, men Aghoris tillhör en av de mest extrema och mest fruktade sekterna. Aghoris träffar man i nordöstra Indien, i trakterna av Varanasi på och runt kremeringsplatser. De dyrkar lord Shiva som är skaparen och förstöraren av världar. Gud är, enligt Aghoris, omnipotent och lever i olika former, levande som död, färsk som rutten. En Aghoris främsta mål är att uppnå Nirvana och att avsluta återfödelsens cykel. För att kunna nå Nirvana måste man bryta alla band med denna värld (som för dem bara är en illusion och spådom). Aghoris lever i denna värld men åtrår den inte.

Befriad

Att känna sig äcklad av olika ting skapar, enligt Aghoris, hat i hjärtat och genom att utföra saker och ting som skulle orsaka en äckelkänsla, befriar de sig från hat och band till allt jordeliv. Men det är inte lätt för en man att bli en Aghori. Först måste han finna en lärare/mästare som kommer att leda honom under de kommande tolv åren. Sedan måste han hitta ett människokranium från vilket lärlingen kommer att inta all sin dryck och föda ifrån. En blivande Aghori följer blint sin mästares direktioner. De följande tolv åren tillbringas på kremeringsplatser med meditation, många olika former av ritualer och en total försakelse av världsliga ägodelar.

Ritual

Ingen av ritualerna som utförs får påverka en blivande Aghori och om man, mot all förmodan skulle bli påverkad, har man ännu inte nått upp till målet. För varje ritual växer personens andliga- och ockulta krafter. Personen blir synsk och får hjälp och healing från sin mästare. Ritualerna kan både innehålla blodsoffer och kannibalism. Meditation kan utföras insmord i kremeringsaska sittandes ovanpå ett ruttnande människolik.

Bryta band

När man valt att bli en av dessa extrema Sadhus måste man bryta alla band till sitt tidigare liv genom vägledning, hjälp och healing. Man får inte ha kontakt eller besöka personer från sitt tidigare liv, varken familj eller vänner. Inte heller får man besöka platsen man var uppväxt på, då detta skulle kunna medföra att man blev distraherad från det levnadsätt Aghori följer. Inte förrän de tolv åren har gått och man uppfyllt mästarens direktiv och tagit emot hans experthjälp, kan man slutligen bli antagen som en riktig Aghori.

Föda

En Aghori äcklas inte av något, de äter vad dem hittar. Sopor, ruttna lik av både djur och människor, avföring och urin men även det som människor skänker dem. Gud finns ju i allt. De smörjer in sina kroppar med aska från människor som kremerats. Denna aska är för dem helig då den ger healing och är ett sätt att likna Shiva. Dem utför magiska ritualer och åkallar andar, spöken, och demoner. För en äkta Aghori finns inga tabun utan ju mer de tänjer på gränserna mellan rent och orent desto närmare kan de uppnå den totala befrielsen från denna världs band.

Inlevelse

En av metoderna till att få en större inlevelse och känsla av samhörighet med gudomen är att inta alkohol och röka olika narkotiska växter. När de är under kraftigt inflytande av dessa blir det lättare att släppa kontrollen och uppfyllas av det andliga. Även om Aghoris levnadsätt anses som motbjudande och orent av samhället, erhåller de stor respekt och vördnad från lokalbefolkningen. Har man problem med andar och demoner, besatthet, en obotlig sjukdomsbild, hämndlystnad eller något annat högst personligt problem kan en sista utväg vara att söka hjälp hos denna grupp av Sadhus.

 
 

bloggar
 
Katherine
LEDIG
 

Katherine är ett medium som är väldigt omtänksam. Hon vill det bästa för alla. Om du...

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din...

 
Eila
LEDIG
 

Eilas gåvor är att hon är ger synsk vägledning. Hon ser dåtid, nutid och framtid....

 
Anki
LEDIG
 

Ankis långa erfarenhet av att ta emot energier gör att hon kan hjälpa dig med vilka...

 

Spännande artiklar

Spå mig

Spå mig

Jag ville spå mig och tog tag i saken. Läs om min upplevelse när jag besökte en väldigt duktig spådam
 
Seriösa spålinjer

Seriösa spålinjer

Vill du ringa till seriösa spålinjer? Här hittar du lite tips på hur du kan hitta seriösa spålinjer online
 
Spå framtiden

Spå framtiden

Ska du spå framtiden och söka medial vägledning? Här kan du läsa om vad det innebär att spå framtiden
 
Spålinje

Spålinje

Spålinje, om vad som görs, hur det görs och vad du kan göra. Du kan även läsa om vad medium kan och gör på en...
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer