Drömtydning

Vill gudar förmedla budskap till oss genom våra drömmar, eller är drömmar ett sätt för hjärnan att sortera och göra sig av med information?

Drömtydning
Drömtydning

Reser själen fritt utan att vårt medvetande sätter spärrar när vi drömmer, eller är drömmar ett sätt att få tillgång till profetiornas bibliotek? Är drömmar är en portal till andliga dimensioner och extraordinära insikter eller bara ett sätt för hjärnan återhämta sig? Människor från alla kulturer och epoker har med varierande framgång analyserat och tolkat drömmarna i olika syften. Genom drömtydning kan dina drömmar tolkas och du förstår bättre vad de innebär.

Bearbetar

Drömmar har inom vetenskapen beskrivits i psykologiskt termer som naturliga processer där vi bearbetar saker vi sett och upplevt. Andra menar att det handlar om reflektioner eller ekon från det undermedvetna eller kanske rentav andliga budskap från högre makter, som varningar, budskap eller förutsägelser om framtiden. Forskare i sömnbeteende menar att vi måste drömma för att bibehålla vår hälsa och upprätthålla balans i kropp och själ. Men vi ska komma ihåg att det också finns saker som de etablerade drömforskarna inte kan förklara. Drömtydning kan knappast jämställas matematisk eller juridisk analys. Drömmar är per definition personliga och därför kan det vara klokt att vända sig till en drömtydare med en mer humanistisk och personlig infallsvinkel.

Upplevelse

En dröm är mental upplevelse som oftast inträffar under det så kallade REM-stadiet av sömnen. Det är då drömmarna framträder som starkast ofta i en berättande form. Det är i regel också den typen av drömmar vi kommer ihåg när vi väl vaknat. Hjärnan arbetar faktiskt en hel del och det förekommer intensiva mentala aktiviteter under den här djupa sömnperioden. Drömmen upplevs i regel om ganska verkliga till sin karaktär medan de pågår. Men när du väl vaknat och inte längre befinner dig i din egen sinnevärld är det enkelt att se skillnad på drömmar och verklighet. I de allra flesta fall glömmer vi vad vi just drömt i samma stund vi vaknar. Men ibland kan ett vagt minne eller en särskild känsla som väckts under sömnen dröja sig kvar. Men vad betyder dina drömmar?

Dagbok

Om man vill kan man börja föra en drömjournal. Innan man går till sängs kan man förbereda sig med att alltid ha papper och penna nära till hands så att man om man vaknar under natten snabbt kan skriva ner sin dröm medan den fortfarande är färsk. Man kan sedan närmare undersöka sin dröm genom att titta på specifika delar av den och försöka slå upp symboler och dess meningar i olika lexikon. Den mening som känns ligga en närmast bör vara den rätta. Om en viss dröm återkommer och specifika händelser sker inom en avgränsad tid kan man se det som en profetisk dröm.

Symboler

Det är inte ovanligt med olika slags av symboler i sina drömmar. Ett gott råd är att inte övertolka de här symbolerna. Bara för att du drömmer om en person som senare råkar illa ut, blir sjuk eller avlider betyder inte att du förutspått det på övernaturlig väg. Kanske var det snarare så att du tänkt mycket på just den här personen och då faller det sig naturligt att denne också dyker upp i dina drömmar. Det händer också att drömmarnas ger oss ledtrådar, ibland om sådant som ännu inte skett. Det bästa rådet vi kan ge är att använda sunt förnuft när man tolkar drömmar. Det finns gott om litteratur som beskriver vanliga drömmar, symboler och dess funktioner. En bra bok om drömtydning är en given referens om du vill veta mer drömmarnas betydelse.

Betydelse

Kom ihåg att en symbol för en person kan ha en helt annan mening för en annan person. En annan sak som kan vara av stor betydelse är vilken känsla man har när man vaknar. Är man glad, orolig, förväntansfull eller kanske misstänksam? Uppvaknandets känsla kan säga en mycket om drömmens betydelse och vilken inverkan drömmen kan ha på en, samt kanske ge en uppmaningar till att vara mer försiktig och uppmärksam under dagen.

Andra sidan

En dröm kan också vara ett meddelande från andra sidan, från någon du älskar som gått bort. Du kanske står inför ett val i livet och då kan drömmar ibland informera dig om någonting som skulle kunna hjälpa dig att välja rätt. En som är medial har kunskapen att förmedla detta meddelande till dig. Ibland kan det vara svårt att veta vart man skall leta för att finna den hjälp man söker. Att bara göra en sökning på nätet på till exempel drömtydning, kan leda dig till otroligt många sidor och tyvärr är inte alla sidor seriösa.

Element

Vissa drömmar kan tolkas utifrån de fyra elementen; jord, eld, luft och vatten. Drömmar rörande jord, berg, stenar och liknande, har ofta en mening som handlar om ens roll i livet. Exempelvis inom fundamentala ting som karriär, ekonomi, livsmål och boende. I drömmar där vatten förekommer symboliserar vattnet ens känslor. Drömmar om hav, regn, stormar, sjöar och så vidare, handlar ofta om känslor, där ett stormigt hav betyder stormande känslor, och så vidare.

Eld

Elden symboliserar många gånger styrka och kraft. Eld kan även stå för ilska, hat, och passionerade känslor. Luft kan symbolisera luften vi andas, vindar som blåser, eller rök i olika former. Drömmar med luft i kan ge oss budskap om tal och kommunikation, såsom hur vi uttrycker oss och vad andra säger eller tycker.

Luft

Luften innehåller det livsnödvändiga syret och drömmar där det råder brist på syre kan säga oss att vi kanske ska tänka på att vara uppmärksamma på vad vi säger, alternativt att vi inte ska bry oss så mycket om vad andra säger om oss. Naturligtvis är inte alla drömmar profetiska, varningsdrömmar eller sanndrömmar. I många fall är drömmar hjärnans sätt att bearbeta dagens intryck och ”rensa hårddisken”.

Uttryck

Drömmar kan även vara till hjälp när man har en fråga som man vill få besvarad. Vi har alla hört uttrycket ”låt mig sova på saken”. Innan man lägger sig för att sova kan man koncentrera sig stark på frågan man vill få besvarad och be att svaren kommer till en genom drömmarna. Vad som är viktigt är att inte glömma bort att säga att man vill komma ihåg svaren och drömmen när man vaknar. Där kan pappret och pennan vara till stor nytta så du själv kan ge dig på drömtydning.

 
 

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda får till sig bilder och siffror som kan vara en hjälp när du söker svar på...

bloggar
 
Katherine
LEDIG
 

Katherine är ett medium som är väldigt omtänksam. Hon vill det bästa för alla. Om du...

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din...

bloggar
 
Rebecca
JOBBAR INTE
 

Rebecca är en sierska med stark intuition som vägleds av änglakort och...

 

Spännande artiklar

Experthjälp medium

Experthjälp medium

Har du frågor som inte har några svar? När du behöver vägledning kan experthjälp medium vara en värdefull guide
 
Spå mig

Spå mig

Jag ville spå mig och tog tag i saken. Läs om min upplevelse när jag besökte en väldigt duktig spådam
 
Seriösa spålinjer

Seriösa spålinjer

Vill du ringa till seriösa spålinjer? Här hittar du lite tips på hur du kan hitta seriösa spålinjer online
 
Spå framtiden

Spå framtiden

Ska du spå framtiden och söka medial vägledning? Här kan du läsa om vad det innebär att spå framtiden
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer