KVALITETSSÄKRAD TJÄNST
GODKÄNDA MEDIUM
Spå dig!

0939-1147148 

29.90 kr/min. 18 år 

 

 

Hästskon

Se dig själv promenera längs en skogsstig under en solig dag. Titta dig omkring och fundera över vad för slags symboler du hittar på stigen?


Hästskon
Hästskon

Solen gassar mellan trädgrenarna och du känner hur marken under dina fötter vibrerar svagt, rytmiskt så som om något tungt är på väg mot dig. Vad kan det vara? Blicken dras till ovala märken i jorden på stigen. Aha! Någon måste ha ridit förbi här. Framför dig svänger stigen och sikten skyms av träden och täta hallonbuskar.

Plötsligt dyker en ryttare fram sittande på en stor, ståtlig, brun häst. Hjärtat hoppar till av synen och du går lite åt sidan för att låta ekipaget passera. Ryttaren nickar till dig och du hälsar tillbaka när de passerar. Dagens moderna människa har tappat lite av denna närhet till hästen och dess krafter. Du fortsätter din promenad. Efter några hundra meter fångar din blick något silverfärgat som skimrar till på marken. Du böjer dig ner och tar upp det. En hästsko! Detta betyder tur, sägs det. Du bestämmer dig för att ta med dig skon hem, göra rent den, och hänga den ovanpå ytterdörren. En amulett som ska hålla lyckan kvar i hemmet. Men varifrån kommer den uppfattningen att hästskor drar lycka till sig?

Hästskon har mycket symbolik knutet till sig. Dess värde ligger inte så mycket i vilken funktion den har utan mer i materialet den är tillverkad i och formen av den. Järn sägs kunna ha en magisk förmåga att skydda mot negativa energier. Hästskons bågformade utseende förknippades med himlavalvet men har även anknytningar till gudinnedyrkan eftersom dess form kan ses både som en halvmåne och som en yoni.

Man kan finna hästskon överallt där lycka och tur önskas. Den kan ses på gratulationskort, bröllopsgåvor, lotter och casinon. Det finns dock lite olika uppfattningar om hur hästskon ska uppvisas. Ska den vara i U-form eller ska den vara som en regnbåge? De som håller fast vid att hästskon ska avbildas i U-form säger att på så sätt hålls lyckan kvar och kan inte falla ut. Den andra uppfattningen hör mer till förkristen tro och säger att hästskon bör visas som ett uppochner vänt U. Detta gör att den förknippas med himlavalvet och med Yonin. Med andra ord finns det inget rätt eller fel i hur man hänger en hästsko om man nu önskar ha en i sitt hem eller avbilda en. Vad man tror på och känns rätt för en själv är troligtvis det som fungerar och kan skänka ”tur”.

Inom kartomanti (konsten att spå med kort) finns det en variant av tarotläggning som kallas just Hästskon. Hästskon består av sju stycken tarotkort lagda i formen av en hästsko. De sju korten representerar svaret på en fråga. Syftet är att ge frågeställaren kunskap om sin situation och hur den kan utvecklas i framtiden.

För den som vill spå sig eller söker medial vägledning finns det många aktörer att vända sig till. Spådam, spåkvinna, medium, sierska, synsk - kärt barn har många namn. Oavsett vad de väljer att kalla sig själva, så är det dem som anses kunna erbjuda experthjälp när det kommer till spådom, tarot, astrologi, medial vägledning och healing. En del kan man träffa personligen, men man kan även vända sig till en spålinje för att tala med en spådam på telefon (till exempel: spålive.se) och som allting annat så har spådom hittat sin väg till Internet. Det finns sajter där du kan spå dig online och även där finns det olika varianter att spå sig med - bland annat "Hästskon". För att finna dessa online-tjänster så kan man ange sökord som: spådom online, tarot online och spå online.

Oavsett om man väljer att tro på skrock eller inte, så kan det aldrig skada att ha en hästsko hängandes någonstans. De utgör en fin inredningsdetalj, om inget annat!

Artikelförfattare: P. Magnusson

 

Vill du prata om Hästskon ring till:

 
Joshua
Ledig
 
Medium, Spåman, Tarotguiderna, Drömtydning, Spådom, Medial vägledning
Joshua har certifikat som medium och healer och har lång erfarenhet
 
Ylva
Ledig
 
Spådam, Sierska, Tarot, Spådom, Medial vägledning, Medium
Ylva kan ge dig en spådom online eller medial vägledning av professionell klass. Hon...
 
Mathias
Ledig
 
Healing, Experthjälp, Drömtydning, Synsk, Spåman, Medial vägledning

Mathias är en Shaman som hjälper dig med spirituell healing eller rådgivning. Han...

 
Alma
Upptagen
 
Tarot, Pendel, Medium, Synsk, Medial vägledning, Spådom
Alma är en sierska som kan hjälpa dig att spå dig själv. Med ljuset och änglarna...
 
 

Förslag på andra artiklar för dig

De fruktade och vördade Aghoris

De fruktade och vördade Aghoris

10144 visningar
Det finns människor som lever i annorlunda samhällen och på annorlunda sätt än oss själva. Här får du en inblick i vilka Aghoris är.
 
Attrahera lycka

Attrahera lycka

11446 visningar
Du har en viss kontroll över ditt eget öde kan man säga, känns inte det kraftfullt? Att genom att vara en proaktiv deltagare i ditt eget liv så kan du locka din egen lycka till dig?
 
Hjälp av medium

Hjälp av medium

1312 visningar
Det är en god idé att ta hjälp av medium när man känner att man vill komma vidare i livet men inte vet hur. Ett medium kan ge vägledning och komma med goda råd men även titta lite på vilka möjligheter som dyker upp framåt i tiden. Ibland kan man behöva den hjälpen.
 
 
 
 

Priset för att ringa vår betalnummertjänst på 0939-1147148 är 29.90 kr/min. 18 år. Du betalar via telefonräkningen

Få meddelande när vi erbjuder gratis minuter!
Ogiltigt mobilnummer
Ogiltig email
 

 Klicka här för att ringa nu!0939-1147148 29.90 kr/min. 18 år
Denna sida använder cookies. Om du accepterar det så klicka på knappen. Läs mer
Accepterar