Hästskon

Häng hästskon överallt där lycka och tur önskas. Oavsett om du tror på hästskon eller ej så kan det inte skada att ha en

Hästskon
Hästskon

Solen gassar mellan trädgrenarna och du känner hur marken under dina fötter vibrerar svagt, rytmiskt så som om något tungt är på väg mot dig. Vad kan det vara? Blicken dras till ovala märken i jorden på stigen. Aha. Någon måste ha ridit förbi här. Framför dig svänger stigen och sikten skyms av träden och täta hallonbuskar.

Plötsligt dyker en ryttare fram sittande på en stor, ståtlig, brun häst. Hjärtat hoppar till av synen och du går lite åt sidan för att låta ekipaget passera. Ryttaren nickar till dig och du hälsar tillbaka när de passerar. Dagens moderna människa har tappat lite av denna närhet till hästen och dess krafter. 

Du fortsätter din promenad. Efter några hundra meter fångar din blick något silverfärgat som skimrar till på marken. Du böjer dig ner och tar upp det. En hästsko. Detta betyder tur, sägs det. Du bestämmer dig för att ta med dig skon hem, göra rent den, och hänga den ovanpå ytterdörren. En amulett som ska hålla lyckan kvar i hemmet. Men varifrån kommer den uppfattningen att hästskor drar lycka till sig?

Hästskon har mycket symbolik knutet till sig. Dess värde ligger inte så mycket i vilken funktion den har utan mer i materialet den är tillverkad i och formen av den. Järn sägs kunna ha en magisk förmåga att skydda mot negativa energier. Hästskons bågformade utseende förknippades med himlavalvet men har även anknytningar till gudinnedyrkan eftersom dess form kan ses både som en halvmåne och som en Yoni.

Man kan finna hästskon överallt där lycka och tur önskas. Den kan ses på gratulationskort, bröllopsgåvor, lotter och casinon. Det finns dock lite olika uppfattningar om hur hästskon ska uppvisas. Ska den vara i U-form eller ska den vara som en regnbåge? De som håller fast vid att hästskon ska avbildas i U-form säger att på så sätt hålls lyckan kvar och kan inte falla ut. 

Den andra uppfattningen hör mer till för kristen tro och säger att hästskon bör visas som ett upp och ner vänt U. Detta gör att den förknippas med himlavalvet och med Yonin. Med andra ord finns det inget rätt eller fel i hur man hänger en hästsko om man nu önskar ha en i sitt hem eller avbilda en. Vad man tror på och känns rätt för en själv är troligtvis det som fungerar och kan skänka ”tur”.

Inom kartomanti (konsten att spå med kort) finns det en variant av tarotläggning som kallas just Hästskon. Hästskon består av sju stycken tarotkort lagda i formen av en hästsko. De sju korten representerar svaret på en fråga. Syftet är att ge frågeställaren kunskap om sin situation och hur den kan utvecklas i framtiden.

Oavsett om man väljer att tro på skrock eller inte, så kan det aldrig skada att ha en hästsko hängandes någonstans. De utgör en fin inredningsdetalj, om inget annat.

 
 

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din...

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda får till sig bilder och siffror som kan vara en hjälp när du söker svar på...

bloggar
 
Katherine
LEDIG
 

Katherine är ett medium som är väldigt omtänksam. Hon vill det bästa för alla. Om du...

 
Pia
LEDIG
 

Pia är en pålitlig intuitiv vägledare som med sin andliga insikt och djupa förståelse...

 

Spännande artiklar

Seriösa spålinjer

Seriösa spålinjer

Vill du ringa till seriösa spålinjer? Här hittar du lite tips på hur du kan hitta seriösa spålinjer online
 
Spå mig

Spå mig

När man gör en enkel sökning på Google och skriver "Spå mig", ja då kommer en hel uppsjö med alternativ
 
Spå med kort

Spå med kort

Att spå med kort är ett verktyg i en otroligt spännande process. Spå med kort kan ge dig en inblick i framtiden
 
Spå framtiden

Spå framtiden

Ska du spå framtiden och söka medial vägledning? Här kan du läsa om vad det innebär att spå framtiden
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer

_