
![[@title]](https://res.cloudinary.com/redhatholdings/image/fetch/w_900,h_519,c_fill,q_auto,f_auto/https://www.synskonline.se/uploads/agent_blog_dev/dominikansk-matkultur-en-smakresa-genom-dagen.jpg)
Den dominikanska matkulturen bjuder på en smakrik resa genom dagens alla måltider. Frukosten är rejäl och energigivande, ofta bestående av “mangú” – mosade kokbananer toppade med stekt lök, ackompanjerat av stekt vitost (queso blanco), små korvar eller dominikansk salami (salchichón) och en krämig skiva avokado.
Lunchen, “el almuerzo”, är dagens huvudmål. Hemma lagas ofta en stor gryta med ris och “gandules” (ärtväxter), smakrik “pollo guisado” (kyckling i tomatsås) och en enkel sallad med grönsallad och mer avokado. Missa inte heller chansen att prova dominikansk “snabbmat” som “pica-pollo” (en lokal variant av friterad kyckling) serverad med “tostones” eller “fritos verdes” (friterade bananchips).
Middagen är traditionellt sett den lättaste måltiden. En vanlig rätt är rostat bröd med skinka, ost och ketchup, liknande en grillad ostsmörgås, gärna med ett glas passionsfruktsjuice till. Om man äter ute är “carne salada,” ett saltat och friterat kött, populärt, ofta serverat med “tostones” eller “yuca,” en annan viktig basvara i det dominikanska köket. Den dominikanska maten präglas av användningen av lokala råvaror och en kärlek till smakrika och mättande rätter.
Allt Gott!
The post Dominikansk Matkultur: En Smakresa Genom Dagen appeared first on SPIRITUAL COACH - LUCKY TAROT.
























